Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماجرای روستای ابوالفضل اهواز را همه ما شنیده‌ایم. روستایی که در نزدیکی اهواز قرار دارد و بنیاد مستضعفان مدعی تصرف زمین‌های آن است اما مردمی که در آنجا زندگی می‌کنند مدعی هستند سال‌هاست ساکن آنجا هستند و اراضی کشاورزی را احیا کرده‌اند.

 چند روز پیش و در روز هفتم محرم مراجعه ماموران اجرائیات شهرداری و نیروی انتظامی باعث بروز درگیری در این روستا شد که در نهایت با گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای ظاهرا پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این اتفاق، ابتدا هیئتی به نمایندگی از نیروی انتظامی و سپس علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی برای دلجویی از اهالی این روستا به آنجا رفتند.

به نظر می‌رسد فارغ از اصل ماجرا، آنچه بیشتر اهمیت دارد نحوه برخورد شهرداری‌ها، نهادهای انتظامی و امنیتی استان با این واقعه و وقایع مشابه است.

در این استان با یک چرخه معیوب روبه‌رو هستیم: بی‌کفایتی یا بی‌تدبیری تعدادی از مسئولین باعث اعتراض عده‌ای از مردم مستضعف می‌شود، نیروی انتظامی با گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای با اعتراض مردم برخورد می‌کند، پس از اینکه ماجرا رسانه‌ای شد و صدای اعتراض رسانه‌ها بلند شد عده‌ای از مسئولین برای دلجویی به نزد مردم معترض می‌روند.

چند ماه پیش در غیزانیه هم همین چرخه معیوب عمل کرد. مردم غیزانیه به عدم تامین آب شرب علی‌رغم قول‌های فراوان اعتراض کردند. در جواب اعتراض مردم گلوله ساچمه شلیک شد و به پای پسربچه‌ای خورد. چند روز بعد امام‌جمعه اهواز برای دلجویی به خانه این پسر رفت و با دستور رهبری او را برای درمان به تهران آوردند. اکنون همین سناریو درباره روستای ابوالفضل اجرا شده است.

اما اتفاق مشابه دیگری هم چندماه پیش در کرمانشاه رخ داد. اجرائیات شهرداری کرمانشاه در اردیبهشت امسال اتاقک آسیه پناهی را خراب کردند و این پیرزن بر اثر این اتفاق درگذشت. اگر اجرائیات شهرداری اهواز اندکی تدبیر داشت واقعه کرمانشاه را به یاد می‌آورد برخورد دیگری با اهالی روستای ابوالفضل در پیش می‌گرفت.

با اعتراضات کارگران هفت‌تپه هم در یکی دو سال اخیر برخوردی امنیتی و قضایی در پیش گرفته شد و برخی کارگران معترض در دادگاه محکوم شدند.

این اتفاقات نشان می‌دهد نحوه برخورد با اعتراضات مردمی نیاز به تجدیدنظر جدی دارد. اینکه پاسخ هر اعتراض مردم مستضعف گاز اشک‌آور و گلوله ساچمه‌ای باشد هم ظلم به نظام است و هم ظلم به مردم مستضعف. بهتر است مسئولین عالی کشور شرایط کشور را درک کنند و مدیران امنیتی و انتظامی میان‌رده را توجیه کنند.

در شرایط اقتصادی کنونی که فشار بر مردم بیش ازهمیشه است و متاسفانه بی‌کفایتی‌ها هم زیاد است هر لحظه ممکن است موضوعی سبب اعتراض مردمی شود. در این شرایط می‌بایست  ابتدا درصدد حل مشکل باشند و در برخورد هم می‌بایست با سعه صدر، مردم را اقناع کنند. نه‌اینکه اولین راه‌حل برای برخورد با هر اعتراض گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای و تشکیل پرونده امنیتی باشد.

برخورد امنیتی و انتظامی با اعتراضات مردمی به خودی خود هیچ‌گاه نباید در اولویت باشد، اما در شرایط کنونی که به اذعان همه مسئولین شرایط اقتصادی سختی است اساسا باید از دستور کار خارج شود. چراکه وقتی برخورد انتظامی و امنیتی باب شود دشمنان این ملت به راحتی از آن سوءاستفاده کرده و امنیت همین مردم را که مورد توجه نهادهای امنیتی است تهدید خواهند کرد. اگر با اعتراضات مردمی عاقلانه برخورد شود و از ابتدا مسئولین درصدد حل مشکل باشند اساسا محملی برای سوءاستفاده ضدانقلاب، چه در رسانه‌ها و چه در میدان عمل شکل نمی‌گیرد. اگر مردم معترض ببینند که مسئول مربوطه به میانشان رفته و تلاش دارد راه‌حلی برای مسئله پیدا کند سویه امنیتی و اتظامی موضوع، منتفی می‌شود.

امیدواریم مسئولین رده بالای کشور در این زمینه به فکر باشند و برای نحوه برخورد با اعتراضات مردمی دستورالعملی برای مدیران میان‌رده صادر کنند تا با مردم معترض رفتار درستی صورت گیرد.

منبع: الف

کلیدواژه: اعتراضات مردمی روستای ابوالفضل گاز اشک آور اعتراض مردم ساچمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۹۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • یک کشته بر اثر حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
  • استقبال مردم مهریز از کشتی‌گیرقهرمان ایران
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • مسولان تورم و مسایل معیشتی مردم را حل کنند
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا
  • واکنش بایدن به اعتراض دانشجویان حامی فلسطین