Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد عفیف»، مسئول روابط رسانه‌ای حزب الله می‌گوید: «آنچه در لبنان جریان دارد، آمیزه ای از بحران مستمر معیشتی است که از زمان سقوط ارزش پول ملی لبنان و نبود چشم اندازی جهت تشکیل دولت با وجود گذشت ۷ ماه از استعفای دولت گذشته آغاز شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیروت، بحران‌های پی در پی لبنان را در می نوردد، از سقوط ارزش لیره این کشور در برابر دلار و عدم تأمین سوخت و فاجعه انفجار بندر بیروت گرفته تا به تأخیر انداختن تحقیقات در پرونده انفجار و یورش ویروس کرونا که پایانی برای آن متصور نیست، کاسه صبر مالامال از خشم و غضب لبنانی‌ها را سرریز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لبنانی‌ها بعد از اینکه بسیاری از آنها احساس کردند، وطن‌شان در مسیر فروپاشی است، سکوت خود را شکستند. بیروت و دیگر شهرهای لبنان به میدان‌های اعتراض تبدیل شدند و تظاهرات سرتاسر کشور را فرا گرفته است.

دیگر برای مردم لبنان چه زن و چه مرد، عجیب نیست که با دیدن صحنه‌های بستن خیابان‌ها در اینجا و آنجا از خواب بیدار شوند، میان تظاهرات و اعتراض‌ها و تحصن‌هایی که در پس آنها انگیزه‌های مختلفی قرار دارد و مطالبات متعدد آنها را شعله ور می‌کند، ریشه تمام این تحرکات، ناکامی مسئولان در مدیریت مؤسسات و نهادهای حکومتی و تعیین خطی قرمز برای مشکلات و سختی‌هایی است که مردم به خاطر بحران‌ها متحمل آن می‌شوند.

شکل و شمایل تظاهرات از حیث مسالمت آمیز بودن، تا این لحظه بی نظیر به نظر می رسد، مشکل در تظاهرات و نحوه برگزاری آن نیست، مشکل کسانی هستند که در پس این تظاهرات قرار گرفته و یا قرار می‌گیرند تا اهداف مشکوک خود را محقق کنند، این حرفی است که ناظران بر زبان می‌آورند.

 

خبرگزاری بین المللی تسنیم نظرات تعدادی از معترضین و سیاستمداران را درباره دلایل واقعی اعتراضاتی جویا شده که لبنان را فرا گرفته است:

نظر شهروندان لبنانی: ما درد کشیده‌ایم؛ دوست داریم زندگی کنیم

«ناجی الحلبی»، شهروند لبنانی می‌گوید: «در پاسخ به فراخوان کمپین‌های مردمی به مناسبت روز خشم امروز به خیابان‌ها ریخته‌ایم، تا به افزایش نرخ دلار، اوضاع معیشتی، برق و به طور کلی اوضاع کشور اعتراض کنیم، ما نه به سیاستمداران وابسته‌ایم و نه طایفه گرا هستیم، ما خواهان حق و حقوق خود هستیم».

از سوی دیگر، «ابو آدم» دیگر شهروند لبنانی گفت: «حضور ما در خیابان‌ها به خاطر اعتراض به اوضاع معیشتی است که به شکل بسیار وحشتناکی وخیم تر شده و قیمت‌ها که به همراه دلار پرواز کردند و بالا رفتند».

وی تأکید می‌کند که تا پایین آمدن قیمت دلار در خیابان می‌ماند.

در این راستا، شهروند لبنانی دیگری به نام «مختار» گفت: «به خیابان ها آمدیم تا به همه سیاستمداران بگوییم، بس است، ما گرسنه هستیم، وضعیت معیشتی در کشور بسیار پایین تر از سقف معیشتی مردم لبنان است، ما گدا و متکدی نیستیم، ما گرسنه‌ایم و تا زمانی که مطالبات خود را محقق نکنیم، خیابان را ترک نمی‌کنیم».

به همین ترتیب، یکی دیگر از شهروندان لبنانی که نخواست نام خود را افشا کند، از ارتش این کشور خواست، از تأسیسات و مراکز عمومی و املاک مردم از تخریب افرادی که در روز اعتراض دست به آن می زنند، محافظت کنند.

وی خاطر نشان کرد: «وظیفه و نقش ارتش دفاع از مردم و محافظت از مایملک آنها براساس قانون اساسی است».

سیاستمدارانی که خبرگزاری تسنیم نظر آنها را درباره این اعتراضات جویا شده،  اگرچه بر حق مردم جهت تظاهرات تأکید کردند، اما آن را مشروط به حفظ اموال دولتی از تخریب و هرج و مرج دانستند.

آمیزه‌ای از بحران‌های مستمر

حاج «محمد عفیف»، مسئول روابط رسانه ای حزب الله در گفتگو با خبرگزاری بین المللی تسنیم می‌گوید: «آنچه در لبنان جریان دارد، آمیزه ای از بحران مستمر معیشتی است که از زمان سقوط ارزش پول ملی لبنان و نبود چشم اندازی جهت تشکیل دولت با وجود گذشت 7 ماه از استعفای دولت گذشته و همچنین منازعات و شکاف شدید سیاسی آغاز شده است».

عفیف بر این باور است، این وضعیت بازتاب دهنده تنشی سیاسی و اجتماعی است که در آن مطالبات بر حق شهروندان با منافع سیاسی در هم می آمیزد و این باعث پیچیده تر شدن اوضاع جهت ارائه راهکارهاست.

 مسئول روابط رسانه‌ای حزب الله ادامه  داد: «بالطبع ما احساسات راستین مردم و اعتراضات بر حق و حق آزادی بیان آنها جهت بیان خشم و غضب‌شان از وضعیتی که کشور به آن دچار شده، را درک می‌کنیم، اما به این شرط که تعرضی به اموال عمومی و خصوصی صورت نگیرد و ضرر و زیانی به شهروندان دیگر وارد نشود».

در این راستا، وی خواستار تسریع در تشکیل دولت با تغییر زاویه دیدها و چشم پوشی‌ها و عقب نشینی‌های متقابل شد و تاکید کرد، این خواسته وی پیش از هر چیز به سود منافع شهروندان و به طور کلی کشور است و از خفقان سیاسی کاسته، جانی دوباره به روح اقتصاد ملی کشور خواهد بخشید.

لبنان| بیانیه حزب‌الله و امل در واکنش به اعتراضات خیابانیلبنان| تلاش‌های حزب‌الله برای جلوگیری از انحراف دامنه اعتراضات

 

فتنه انگیزی

در این ارتباط «ریندالا جبور»، مسئول رسانه ای جریان ملی آزاد لبنان و از متحدین حزب الله بر این باور است، تحرکات جاری در لبنان اگرچه نام و نشان بر حقی دارند، اما نتایج دیگری از آنها مد نظر است، چون کسانی که در پس این تحرکات قرار دارند، جمعی از احزاب سیاسی هستند که هدفشان ایجاد هرج و مرج در کشور جهت باز گرداندن جوانانشان به میدان و هدف گرفتن شخص رئیس جمهور و جریان ملی آزاد است.

جبور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیروت فاش کرد: «جریان آزاد ملی اطلاعاتی در دست دارد که ثابت می‌کند؛ برخی از احزاب برای آوردن افراد از منطقه‌ای به منطقه دیگر جهت بستن راه‌ها و تعرض به شهروندان و  اموال عمومی و خصوصی اقدام به دادن مبالغی پول به شهروندان کرده‌اند.

خانم ریندالا جبور گفتگوی خود با تسنیم را با این جمله به پایان رساند که «تحرکات کنونی در فهرست تحرکات مردمی قرار نمی گیرد، بلکه در قالب گروه‌های کوچک مزدوری قابل ملاحظه هستند که حامل طرحی مخرب برای کشور می‌باشند.

جبور در ادامه این سؤال را مطرح کرد که آیا با بستن راه‌ها قیمت ارز کاهش می‌یابد؟ آیا وضعیت معیشتی شهروندان با تعرض و تعدی به آنها بهبود می‌یابد؟ و اینکه آیا واقعا چنین تحرکاتی آثاری مثبت بر دو وضعیت اقتصادی و اجتماعی می‌گذارد؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حزب الله خیابان ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • نباید از خودنمایی مجازی یا خیابانی یکسری هنجارشکن محدود بترسیم
  • عزاداری خیابانی مردم آستارا در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • جهش تولید با کارگران بدون دغدغه معیشتی محقق می‌شود
  • مسولان تورم و مسایل معیشتی مردم را حل کنند
  • گزارش اختصاصی خبرنگار مهر از تمرین امروز جمعه تیم فوتبال استقلال
  • ایجاد لاین اختصاصی برای تانکر‌های ترانزیتی سوخت در مرز پرویزخان
  • کنایه عجیب خیابانی به چهار تیم مدعی!
  • (ویدیو) گزارش اختصاصی CNN از نمایشگاه دستاورد‌های هوافضای سپاه