Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@12:23:30 GMT

از شکایت سیاسی مجلس تا اعتراض معیشتی مردم

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۱۶۸۰

از شکایت سیاسی مجلس تا اعتراض معیشتی مردم

روزنامه ابتکار ۲۳ فروردین در گزارشی ابعاد شکایت مجلس از روحانی به قوه قضاییه را بررسی کرد و نوشت: مجلس شورای اسلامی شکایت تازه‌ای از رئیس جمهور به قوه قضائیه ارسال کرد. شکایتی که به نظر می رسد کمتر دغدغه معیشتی مردم و بیشتر ماهیت سیاسی دارد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز (یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۰) پارلمان، گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره استنکاف از اجرای ماده یک قانون مدنی از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم در اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس را بررسی کرده و نهایتا با ۱۹۰ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه، پرونده رئیس‌جمهوری را جهت رسیدگی به قوه قضائیه ارسال کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلاف مجلس و دولت البته موضوع تازه ای نیست پیش از این هم به صورت علنی اظهارنظرهای دولتی‌ها و مجلسی‌ها علیه یکدیگر نشان از اختلاف عمیق این دو قوه نسبت به یکدیگر داشت. اختلافی که به روسای قوا نیز کشیده شده بود و در ابعاد مختلف منجر به کنایه هر دو مقام نسبت به یکدیگر بود. با این همه اما شکایت اخیر مجلس از دولت در جای خود قابل تامل است آنجا که به نظر می رسد ایرادات مجلس چندان سنخیتی با ایرادات مردم نسبت به دولت ندارد. در واقع ...کما اینکه با گذشت بیش از دو سال از شروع کار مجلس یازدهم هنوز مصوبه و یا اقدام خاصی برای بهبود وضعیت معیشت مردم دیده نشده است. نمونه این دوگانگی رویکرد در مجلس یازدهم را می‌توان در شفافیت آرای نمایندگان نیز به وضوح دید آنجا که همفکران نمایندگان فعلی نسبت به عدم شفافیت آرای نمایندگان مجلس دهم معترض بودند اما خود زیر بار آن نرفتند.

 ناگفته پیداست که بخشی از مشکلات کشور ناشی از تحریم ها ظالمانه غرب است. تحریم هایی که تیم دیپلماسی دولت (به عنوان شاید تنها نقطه مثبت دولت دوازدهم) سعی در حل آن به شیوه های دیپلماتیک دارد از سوی مجلس و طیف اصولگرا گروگان خواسته های سیاسی شده است و به اشکال مختلف با آن مخالفت می‌شود تا شاید با تغییر دولت افتخار حل آن، نصیب اصولگرایان شود. بنابراین مردم در این شرایط شاید کمتر اعتمادی به دلسوزی مجلس برای مردم داشته باشند. همچنانکه به نظر می رسد ضعف دولت در مدیریت بازار سرمایه نیز با هیچ واکنش و اقدام موثری از سوی مجلس روبرو نشد تا گمانه زنی‌ها برای استفاده انتخاباتی از آن شدت بگیرد. حال کافی است که مفاد اعتراضی مجلس نسبت به دولت را بررسی کرد تا ببنیم کدام یک از بندها به نفع معیشت مردم است؟

مجلس: رئیس جمهوری از اجرای ۱۳ مصوبه استنکاف کرده است بر اساس ماده ۱ قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری ابلاغ و رئیس جمهوری باید ظرف ۵ روز آن را امضا و به دولت ابلاغ نموده و دولت در موظف است ظرف مدت ۴۸ ساعت آن‌را منتشر نماید. حسن روحانی از زمان تصدی ریاست جمهور از صدور ۱۳ فقره مصوبات مجلس استنکاف کرده است. این گزارش با رای موافق ۱۹۰ نماینده مجلس به قوه قضائیه ارسال شد.
در متن گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی به این موارد اشاره شده که عبارتند از:قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، قانون پیشگیری از وقوع جرم (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام) قانون رسیدگی به دارایی مقامات مسئولان و کارگزاران (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام)، قانون اصلاح سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، قانون برنامه پنج‌ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی (مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام)، (قانون الحاقی به آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی، قانون الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش، قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۸۲ قانون آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، قانون مواقفت‌نامه خدمات (سرویس‌های) هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت، قانون الزام دولت به پرداخت یارانه‌های اساسی، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران. به نظر می رسد به جز الزام دولت به پرداخت یارانه های اساسی مابقی ایرادات ربط چندانی به معیشت مردم ندارد. ناگفته پیداست با وجود تحریم‌ها و کمبود منابع ارزی حاصل از فروش نفت معلوم نیست دولت باید یارانه‌های اساسی را از محل کدام منابع تامین کند در حالی که برخی گمانه‌زنی‌ها بر این است که دولت بخشی از کسری بودجه خود را نیز از محل جیب مردم یعنی بازار سرمایه تامین کرده است. بنابراین حتی اگر دولت بخواهد یارانه ای اضافه به مردم پرداخت کند یا باید به حجم نقدینگی کشور اضافه کند و یا از محل جیب مردم آن را تامین کند هر دو گزینه ای که نهایتاً به ضرر مردم خواهد بود.

منبع: روزنامه ابتکار برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی اصولگرایان حسن روحانی دولت دوازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اصولگرایان حسن روحانی مجلس شورای اسلامی اصولگرایان حسن روحانی دولت دوازدهم اخبار کنکور مجلس شورای اسلامی نظر می رسد رئیس جمهوری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۱۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند

جامعه‌شناس سیاسی گفت: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود. - اخبار سیاسی -

محسن ردادی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در خصوص دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که جمعه 21 اردیبهشت‌ماه در 22 حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد، طی سخنانی اظهار داشت: اتفاقات اخیری که در عرصه داخلی و منطقه‌ای رخ داد، می‌تواند در انتخابات موثر باشد. البته اگر این وقایع در دور اول انتخابات بود قطعاً تأثیر جدی‌تری داشت و موجب حضور پرشورتر مردم در صحنه می‌شد.

وزیر کشور: مولفه مشارکت در دور دوم انتخابات همچنان مهم است وی افزود: از یک طرف خیزش جهانی علیه اسرائیل و از طرف دیگر اتفاقی که درخصوص پاسخ ایران به اسرائیل افتاد و اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران ثابت شد. این دو واقعه جوّ جامعه را به‌گونه‌ای پیش بُرده که حضور مردم پای صندوق‌های رأی هم از لحاظ تعداد و هم از نظر نوع رأی حتماً می‌تواند تحت تأثیر این دو واقعه قرار بگیرد.

جامعه‌شناس سیاسی گفت: از سویی دیگر حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات باعث می‌شود که قدرت نرم جمهوری اسلامی افزایش یابد. بعضا هستند کسانی که تصور می‌کنند که کار انتخابات تمام شده و قرار نیست انتخابات در سراسر کشور برگزار شود و ممکن است به شکلی که باید، برای موضوع انتخابات اهمیت قائل نباشند، که البته صحیح نیست.

ردادی عنوان کرد: در شرایطی هستیم که قدرت سخت جمهوری اسلامی ایران از یک‌طرف اثبات شده و از طرف دیگر پیام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفته؛ این‌زمان بسیار اهمیت دارد پیامی به دنیا صادر شود که نشان بدهد جمهوری اسلامی از داخل هم مستحکم، متحد و منسجم است.

وی خاطر نشان کرد: این مهم باعث تقویت قدرت نرم داخلی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد. کسانی که رأی می‌دهند توجه داشته باشند که رأی و تلاش آن‌ها برای حضور در انتخابات و این احساس وظیفه که رخ می‌دهد مکمل پاسخ مقتدرانه ایران به اسرائیل بوده و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است.

این جامعه‌شناس سیاسی بیان کرد: امروزه شاهد برگزاری تظاهرات مردمی در سراسر دنیا هستیم؛ رأی و حضور گسترده‌ی مردم پای صندوق‌های رأی می‌تواند موضع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی را افزایش بدهد.

ردادی هم‌چنین درخصوص میزان اهمیت و تأثیر حضور مردم در صحنه انتخابات نیز بیان کرد: مهم‌ترین اثر حضور مردم در انتخابات این است که کیفیت انتخاب نمایندگان را بالا می‌برد یعنی افرادی که با گزینش تعداد زیادی از مردم به مجلس راه پیدا کنند حتما هم کیفیت‌شان و قدرت نمایندگی‌شان بیشتر از افرادی است که با تعداد آراء کم به مجلس راه پیدا کرده باشند.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم مجلس در رأس امور باشد هم‌چنان که امام خمینی(ره) فرمودند، یکی از ابزار و یک مقدمه‌ این است که اصولاً نمایندگان در طراز و بهترین نمایندگانی که در دسترس مردم هستند به عنوان نماینده به مجلس فرستاده شوند.

جامعه‌شناس سیاسی اظهار داشت: این اگر اتفاق بیفتد مجلس از لحاظ راهبردی و عقل تصمیم‌گیری در مرتبه بالایی قرار خواهد گرفت و عُقلایی که آنجا هستند بسیار توانمند خواهند بود. هم‌چنین این افراد حامل آرای زیادی از مردم‌اند یعنی نماینده قشر گسترده‌تری از مردم هستند و با زبان بازتری می‌توانند به نظارت پرداخته و این رأس امور بودن را اجرا کنند.

ردادی گفت: صندوق رأی جایی است که افراد حرف‌هایشان را می‌زنند و اختلاف نظرهایشان را برطرف می‌کنند؛ این‌جاست که حساب‌ها صاف می‌شود پس اگر مردم و سیاستمداران پای صندوق رأی نتوانند اختلاف نظرشان را حل کنند، احتمالاً قرار است این اختلاف نظر کف خیابان و یا در دعواهای رسانه‌ای خودش را نشان دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این صورت باید منتظر باشیم وحدت و انسجام جامعه خدشه بردارد؛ به‌خاطر اینکه افراد نتوانستند به اندازه کافی در مجلس و رأی آوردن حرف‌شان را منطقی بزنند و بعد هم مردم به قضاوت این افراد بنشینند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: مجلسی قادر است مشکلات مردم را حل کند که اولاً از لحاظ فکری و از لحاظ حکمرانی شایسته باشد، که حضور بیشتر مردم به معنای انتخاب شایسته‌ترین‌هاست و دوم اینکه تعداد آرائی که دارد به‌قدری باشد که اگر قصد نظارت بر دولت را دارد و می‌خواهد تصمیمی بگیرد؛ کسی ان‌قلت نیاورد که مگر شما نماینده‌ی چند درصد از مردم هستید بلکه بلافاصله به رأی و نظر مجلس شورای اسلامی تمکین کند.

ردادی در پایان بیان کرد: حضور مردم در انتخابات و انتخاب افرادی که مطابق سلیقه خودشان است از بین نامزدهایی که وجود دارد باعث می‌شود که تنوع عقاید در مجلس تأمین شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • با نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان اردبیل آشنا شوید
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • دیدگاه‌های انتخاباتی برخی کاندیداهای مجلس دوازدهم: مردم باید قوی شوند
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود