Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- مرضیه ثمره‌حسینی: «سید کمال‌الدین سجادی»، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری، در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با بیان اینکه اقدامی که دولت در جهت کمک مالی به مردم می‌کند پسندیده و قابل تقدیر است، می‌گوید: «مسئله‌ای که وجود دارد و وقتی مردم ما را می‌بینند بیشتر گلایه می‌کنند این است که در اِعمال یارانه‌های جدید بی‌نظمی زیادی دیده می‌شود و اطلاعات به روز نیست و بعضی از افرادی که مستحق کمک حمایتی هستند شامل دریافت یارانه نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع باعث می‌شود که اعتراض مردم بیشتر شود. دولت باید به سرعت اطلاعات را اصلاح کند. درواقع اگر بنا بر واریز یارانه حمایتی است درست و کامل و صحیح بریزند و اگر هم به کسی تعلق نمی‌گیرند واقعا به‌حق باشد. برای مثال، در همین سایت حمایت معیشتی، افرادی که حقوق کارگری دارند و مستاجرند شامل دریافت یارانه نمی‌شوند یا کسی که 10 سال پیش یک خودرو داشته هنوز آن خودرو جزو لیست دارایی‌ها اوست!»

سجادی با تاکید بر اینکه علاوه بر رفع سریع بی‌نظمی در واریز یارانه‌ها، به نظارت شدید و بی وقفه دولت بر بازار و قیمت‌ها هم نیاز است، می‌افزاید: «بسیاری از مردم جامعه ما به جز 10 تا 15 درصد، یا حقوق‌بگیرند یا درآمد بسیار محدودی دارند. در این وضعیت که مردم تحت فشار اقتصادی زیادی هستند، قیمت‌ها افسار پاره کرده و گرانی‌های روزافزون مردم را نگران‌تر می‌کند. دولت باید همه نیروها و امکانات خود را بسیج کند تا اجناس یک‌دفعه چند برابر نشود و نظارتش را بر قیمت‌ها تشدید کند. مردم برای ما مثال می‌آورند که چرا مرغ 30 هزار تومانی باید 60 هزار تومان شود. از آن طرف خود مرغدار بیان می‌کند که مرغ را به قیمت پایین‌تری از آنچه در بازار عرضه می‌شود از او می‌خرند. در این شرایط این سوال بزرگ برای مردم ایجاد می‌شود که چرا باید کالاها گران‌تر به دست آنها برسند.»

حق اعتراض از مردم سلب نشود

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در مورد رویکرد دولت نسبت به اعتراضات مردم به گرانی‌های اخیر هم می‌گوید: «در قانون اساسی ما آمده است که مردم حق اعتراض مسالمت‌آمیز دارند و دولت و مجلس و مسئولین نظام باید در برابر انتقادات و اعتراضات به‌حق آنها گوش شنوا داشته باشند. این موضوع در سیره حضرت علی (ع) هم آمده که خطاب به مالک اشتر فرموده‌اند زمینه اعتراض به‌حق مردم فراهم باشد. امری که در بیانات مقام معظم رهبری و صحبت‌های رئیس جمهور هم بر آن تاکید می‌شود اما متاسفانه ضد انقلاب در شرایطی که دامنه تحریک مردم بسیار پایین آمده، مردم را تحریک می‌کند. در این شرایط، وزارت کشور باید اعتراضات را مدیریت کند و صف کسانی که واقعا معترض هستند را از براندازان جدا کند منتها این باعث نشود که حق اعتراض از مردم سلب شود.»

 در ادامه سجادی به اعتراضات معلمین و بازنشستگان اشاره می‌کند و می‌افزاید: «واضح است که تورم و گرانی‌ها به اقشاری که درآمد پایینی دارند فشار زیادی وارد کرده و در این شرایط مردم تحت فشار چاره‌ای جز اعتراض ندارند. از جمله این اقشار، معلمین و بازنشستگان هستند که با برپایی تجمعاتی به دنبال ابراز خواسته‌های به‌حق خود هستند. در این شرایط باید زمینه اعتراض مسالمت‌آمیز آنها فراهم شود تا بتوانند حقشان را بیان کنند و دولت و مجلس هم باید صدایشان را بشنوند و چاره‌جویی کنند. درواقع، باید زمینه اعتراضاتی که مردم در آن مشکلاتشان را بیان می‌کنند و سخنرانی می‌کنند و پیشنهاد می‌دهند و دولت را راهنمایی می‌کنند فراهم شود. حتی می‌شود به طور قانونی به این تجمعات مجوز داده شود و زمینه اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم در مکانی که مشخص است، فراهم شود، منتها این قضیه چون از حساسیت برخوردار است مدیریت بالایی می‌خواهد تا ضدانقلاب سوء‌استفاده نکنند. اما تا وقتی که پای عملیات خرابکارانه وسط نباشد، این حق نباید از مردم سلب شود.»

کد خبر 676389 برچسب‌ها اقتصاد - تورم يارانه معيشتي بازنشستگان کشوری اعتراض - تجمع - تحصن دولت سیزدهم رتبه‌بندي معلمان مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد تورم يارانه معيشتي بازنشستگان کشوری اعتراض تجمع تحصن دولت سیزدهم رتبه بندي معلمان مجلس شورای اسلامی زمینه اعتراض فراهم شود قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۸۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت استفاده از کلابرگ

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است، اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.


دیگر خبرها

  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • دلیل اعتراض طلافروشان به پرداخت مالیات/ طلافروشان عامل تورم اند؟
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • ضرورت نظارت بیشتر بر پرداخت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد